A kézműves borászat meghatározására tett kísérletről szóló posztban említettem korábbi rádióinterjúkat, ezek egyike Légli Gézával készült. Leírtam, közreadom. Beszéltem korábban Szepsy Istvánnal, Tálos Attilával, Tamás Ervinnel, Lőrincz Györggyel, a szintén csopaki…
2012.04.28. 10:39 akoan
Kézművesség: Légli Géza
Szólj hozzá!
Címkék: természetesség kézművesborászat fogalommeghatározás légligéza
2012.04.26. 19:33 akoan
A sajtok is megelőzik a borokat?
Elkészült a Magyar Élelmiszerkönyv két újabb, a különleges tejtermékekre és a különleges kézműves tejtermékekre vonatkozó szabványa, a gyártók feltüntethetik a tejtermékek csomagolásán a „különleges minőségű" és a „különleges kézműves”…
Szólj hozzá!
Címkék: kézműves szabályozás sajt élelmiszerlánc
2012.04.25. 08:07 akoan
A kézműves borászat meghatározása
Évek óta egyre többet hallani kézműves borászatról. Sokan, sokféleképpen használják ezt a kifejezést, miközben nincs pontos definíciója. Semmilyen meghatározása nincs. Kísérletek, viták, blogolások történtek-e tárgyban, de a téma nem jutott „nyugvópontra”.…
9 komment · 1 trackback
Címkék: természetesség kézművesborászat fogalommeghatározás
2012.04.23. 11:13 akoan
Kékfrankos: a vidám úttörő
A kékfrankos lényege, hogy jól megmutatja a termőhely tulajdonságait – annak, aki szereti a számára ismeretlen erdei ösvényeket felderíteni, annak, aki nem az út végén esetleg rá váró „kincs” miatt vág neki, hanem akinek maga az út és az útkeresés az érték.…