A kézműves borászattal kapcsolatban az élelmiszervegyészetre és a molekuláris biológiára gondolnánk utoljára, ugye. Német kutatók azonban most egy olyan kütyüt mutattak be, amely felkeltheti azoknak a termelőknek a figyelmét, akik spontán erjesztéssel készítik boraikat. Annyi…
2012.05.19. 09:33 akoan
Vegyészet és kézművesség
Szólj hozzá!
Címkék: terroir mikrobiológia spontán erjesztés kézművesség
2012.05.17. 12:45 akoan
A Bormustra kóstolgatása
Igen nagy intenzitással pörög a Pannon Bormustra „utókommunikációja”: a külföldi bírálók többnyire pozitív írásokat nyomnak angolul a világhálóra, a magyar borászok némelyike hungarikum-káromkodásokat nyom a bajusz alá. Még jó, hogy mindez nem fordítva…
Szólj hozzá! · 1 trackback
Címkék: vélemények mészárosgabriella pannonbormustra
2012.05.16. 08:43 akoan
Pannon Top25: ezek a legjobb borok
A Pannon Borrégióban ismét megtartották a TOP25 borversenyt. Itt olvasható, idén mely versenyzők kerültek Pécsről, Szekszárdról, Tolnából és Villányból a legjobb 25 közé. Vannak érdekességek a listán! A Pannon Borrégió Egyesület és a Pécsi Borozó szerkesztősége ismét…
Szólj hozzá! · 1 trackback
Címkék: pécs szekszárd villány tolna pannonborrégió pannontop25 pécsiborozó
2012.05.15. 07:53 akoan
Az olaszrizling megdicsőülése
Ma van a Pannon Borrégió Top25 Borversenye Harkányban, a bemelegítés hétfő este a szomszédos Horvátországban történt, helyi grasevinák (=olaszrizling) és magyar olaszrizlingek összekóstolásával. A horvátok nagyon büszkék a grasevinára, vajon mi sült ki ebből a határ menti…
Szólj hozzá!
Címkék: villány rizling mátra grasevina pannonborrégió kvassaylevente
2012.05.15. 00:24 akoan
Szekszárd: újabb nagy nemzetközi siker
Most tették közzé a Concours Mondial de Bruxelles eredményeit: három magyar aranyérem, mindegyik szekszárdi pincészet jóvoltából. Ezüstből is három termett, két balatoni, egy pedig villányi. A Concours Mondial de Bruxelles egy vándorverseny, idén Portugáliában birkóztak…