A Hagymási Pincészet Egri Csillag bora aranyérmet kapott a Les Citadelles du Vin versenyen. Sokan ezt tartják a szakmai szempontból legjobb megmérettetésnek. A másik magyar aranyérmet a Borpalota Mátrai Hárslevelűje gyűjtötte be.
A Heves megyei fehérborok nagy napja volt az eredményhirdetés, az új egri házasítás, az Egri csillag egyik példánya, a Hagymási pincészet 2011-es tétele aranyérmet szerzett a Les Citadelles du Vin versenyen. A másik magyar aranyérmet egy mátrai fehérbor, a Borpalota 2008-as Hárslevelűje kapta.
A magyar „küldöttség” begyűjtött még négy értékes ezüstöt is, egy BB és egy Törley pezsgő, valamint két szekszárdi vörösbor jóvoltából (Takler és Ferger-Módos). Részletek a verseny hivatalos honlapján.
Hagymásiék Csillagjában a legnagyobb részt a leányka és az olaszrizling adja (mi más is lenne a házasítás alapja, mint az olasz?). A házasítás másik két eleme a szürkebarát és a chardonnay.
A Les Citadelles du Vin versenyen befutó 2011-es Hagymási Egri Csillag összetételét megkérdeztem Hagymási Józseftől, ezek a kerekített arányok: leányka 40 százalék, olaszrizling 30 százalék, szürkebarát 20 százalék, chardonnay 10 százalék.
Hagymásiék 2010-es Egri Csillag borába az olaszrizling került a legnagyobb arányban (40 százalék), utána a leányka és a szürkebarát következett, végül egy kevés furmint színesítette a történetet.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.